Toeristische informatie over Merida

Geplaatst op zondag 28 januari 2024 @ 12:08 , 193 keer bekeken

Mérida is een prachtige koloniale stad in Mexico, die ook wel bekend staat als "La Ciudad Blanca" (De Witte Stad) vanwege de witte kalkstenen gebouwen. Mérida is de hoofdstad en de grootste stad van het schiereiland Yucatán, waar je veel invloeden van de Maya-cultuur kunt vinden. Mérida is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving, waar je onder andere het Maya-complex Uxmal, de flamingo's van Celestun en de gele stad Izamal kunt bezoeken. Maar ook in de stad zelf is er genoeg te doen en te zien. Hier zijn enkele tips voor de toeristische informatie over Mérida in Mexico in het Nederlands.

- Het centrale plein van Mérida is het kloppende hart van de stad, waar je de indrukwekkende San Ildefonso kathedraal kunt bewonderen. Deze kathedraal is gebouwd tussen 1561 en 1599 en is daarmee de oudste kathedraal op het Amerikaanse continent. De kathedraal is gemaakt van stenen van oude Maya-tempels die op deze plek stonden voordat Mérida werd gesticht.
- Rondom het centrale plein vind je ook andere mooie gebouwen, zoals het Palacio Municipal, het Casa de Montejo en het Palacio de Gobierno. Deze gebouwen getuigen van de rijke geschiedenis en architectuur van Mérida. Je kunt ze van binnen en van buiten bekijken.
- Op zondag is het centrale plein extra gezellig, want dan is het autovrij en komen de locals samen om muziek te maken en te dansen. Dit is een leuke manier om de cultuur en sfeer van Mérida te proeven.
- Mérida staat ook bekend om zijn heerlijke eten en drinken, dat een mix is van Maya-, Spaanse- en Libanese invloeden. Je kunt hier genieten van gerechten zoals cochinita pibil (varkensvlees gemarineerd in sinaasappelsap en achiote), sopa de lima (kippensoep met limoen) en queso relleno (kaas gevuld met gehakt). Ook kun je hier lekkere drankjes proberen, zoals horchata (rijstmelk met kaneel) en xtabentún (honinglikeur met anijs).
- Als je meer wilt leren over de Maya-cultuur, kun je een dagtrip maken naar Uxmal, een van de belangrijkste archeologische sites van Yucatán. Uxmal betekent "drie keer gebouwd" in het Maya, en je kunt hier indrukwekkende bouwwerken bewonderen, zoals de Piramide van de Tovenaar, het Nonnenklooster en het Paleis van de Gouverneur.
- Een andere leuke dagtrip vanuit Mérida is naar Celestun, een natuurreservaat waar je flamingo's kunt spotten. Deze roze vogels leven in grote groepen in de lagunes en mangroves van Celestun, en je kunt ze van dichtbij zien met een boottocht. Ook kun je hier andere dieren zien, zoals pelikanen, reigers en krokodillen.
- Tot slot kun je ook een bezoek brengen aan Izamal, een charmant stadje dat helemaal geel geschilderd is. Izamal wordt ook wel "de stad van de heuvels" genoemd, omdat er vijf grote Maya-piramides in het stadje liggen. De bekendste is Kinich Kak Moo, die je kunt beklimmen voor een mooi uitzicht. Ook kun je hier het Franciscanenklooster zien, dat gebouwd is op de resten van een Maya-tempel.

Mérida is dus een veelzijdige stad die veel te bieden heeft voor toeristen die geïnteresseerd zijn in cultuur, natuur en gastronomie. Het is een ideale bestemming om het schiereiland Yucatán te ontdekken en te genieten van de Mexicaanse gastvrijheid.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: